nVent_Core_Component_CMYK_F2-656x730.png

A Pentair Thermal Managementből nVent lesz
- Új lehetőség az innováció beindításához

A megbízható RAYCHEM, TRACER, NUHEAT, PYROTENAX és márkák most már az nVent Thermal Management részei.

Az új vállalat webhelye fejlesztés alatt van, és 2019 januárjában fog elindulni. Addig is örömmel szolgáljuk ki információ iránti igényeiket jelenlegi webhelyünkről.

Az nVentre vonatkozó további információkért:
Sajtóközlemény letöltése
Az nVent.com felkeresése
(jelenleg csak angol nyelven)

GYIK

GYIK

A fűtőkábelek megjavíthatók. Vannak speciális javítókészletek, amelyek megtalálhatók a készletjegyzéken.

(1010)

A T2Reflecta lapokon a csempék vagy kövek rögzítéséhez kötelező a T2Reflecta Adhesive (ragasztóanyag) használata.  Néhány természetes kő, mint például a márvány színérzékeny, és nem használható a kész padlón a színváltozási foltok elkerülése végett. A természetes kövek színérzékenységével kapcsolatban az üzletben kaphat tanácsot.

(1011)

Nem, a kábelt nem szabad szétválasztani, megrövidíteni vagy meghosszabbítani. Csak a tápvezeték vágható.

(1012)

Azért, hogy meghibásodás esetén ki tudjuk cserélni az érzékelőt, azt egy flexibilis csőbe kell szerelni.  A QuickNet csomagok tartalmaznak egy flexibilis csövet. Egy 2,5 méteres, 10 mm átmérőjű flexibilis cső külön is megrendelhető a nVent Thermal Managementtól (rendelési szám:  6012-8949541)  A vezetéket éppen a padlólap felület alá kell szerelni, ezért lehet, hogy részlegesen be kell vésni az aljzatfödémbe. Ha T2Reflecta lapokat használ, a vezetéket egy kivágott résbe kell helyezni a két T2Reflecta lap közé.   Az érzékelőt központosan kell pozicionálni a két fűtőegység közé. Az érzékelő csúcsát a fal területtől legalább 50 cm-re kell szerelni a megbízhatatlan padlóhőmérséklet-mérések elkerülése érdekében (például mérés egy szekrény alatt).

(1013)

Nem! Nagyon fontos, hogy a T2Reflecta ragasztót használja az idő betartása végett.  Csak a T2 ragasztó használata esetén biztosítunk garanciát. Ezt fejlesztettük ki a jó minőségű kötés kialakítására az alumínium és a padlólap között.  nVent Thermal Management nem garantálhatja a hasonló termékekkel elérhető ragasztási minőséget.

(1014)

A rendszer egészében egy termosztáttal szabályozható, amely tér- vagy padlóérzékelővel van ellátva.  Környezeti termosztát, ha az energia-megtakarítás elsőbbséget élvez, de a padló akkor részben hideg maradhat.  Padlótermosztát – ésszerű választás akkor, ha a meleg padló kényelme a legfontosabb. Természetesen a kettő kombinációja az ideális megoldás.

(1015)

Ha gyengén szigetelt a padlója, vagy ha azt kívánja, hogy gyorsan melegedjen fel a padló, vagy magasabb hőmérsékletet akar, akkor válassza a T2QuickNet- Plus-160-at.

(1018)

Nem! A T2QuickNet csak teljesen sík, zárt anyagon használható. A T2Reflecta a helyes rendszer erre az alkalmazásra, mivel az egy önszabályozó rendszer, nincs túlmelegedési kockázat és nem veszélyezteti a hőre érzékeny padlót.

(1019)

A T2Reflecta lapokon a csempék vagy kövek rögzítéséhez kötelező a T2Reflecta Adhesive (ragasztóanyag) használata.  Néhány természetes kő, mint például a márvány színérzékeny, és nem használható a kész padlón a színváltozási foltok elkerülése végett. A természetes kövek színérzékenységével kapcsolatban az üzletben kaphat tanácsot.

(1021)

T2FloorTemp és T2DuoTemp maximális elektromos terhelhetősége 16 A.

(1022)

Az érzékelőt a két kábel közé középre kell helyezni. Az érzékelőt 10–12 mm átmérőjű műanyag/réz csőbe kell szerelni két T2Reflecta lap közé. A fal távolsága 0,5 m. A fektetés azonban végezhető a fűtőkábel egyik szabad csatornájába is.

(1034)

Kényelmi és energiamegtakarítási okokból ajánljuk a RAYCHEM NRG-Temp termosztát használatát. A T2Red önszabályozó fűtőkábelnek indításnál bekapcsolási túláramra van szüksége. AZ NRG-Temp tervezése úgy történt, hogy kibírja az ilyen bekapcsolási túláramot. Más termosztát használatánál a termosztát kacsolási kapacitása kisebb, mint 13 A, a fűtőrendszert egy védőkapcsolón keresztül kell bekapcsolni.

(1035)

A T2Reflecta ragasztó esetén mintegy 4 óra szükséges a kötés, és utána ismét lehet dolgozni rajta.  Megjegyzés: a ragasztóanyag nem használható habarcsként vékony ágynál. Ez ragasztóanyag.

(1036)

Ha a kábel a T2Red-hez hasonlóan önszabályozó kábel, akkor keresztezhető vagy 2 kábel nyomvonal közel helyezhető egymáshoz.
Ha a kábel olyan állandó watt-teljesítményű kábel, mint a QuickNet, T2Blue vagy a CeraPro, akkor a kábeleket nem szabad keresztezni, és két kábelt nem szabad egymáshoz túl közel helyezni, valamint a kábel nem lehet túl sok szigetelés alatt.

(1039)

A padlóérzékelős sokkal stabilabb padlóhőmérsékletet biztosít. Környezetérzékelésnél lehetséges, hogy a padlóhőmérséklet túl sokat változik, ami azt az érzést keltheti az ügyfélben, hogy a padlófűtés nem működik megfelelően. Padlóérzékelővel a padlóhőmérséklet kellemes és stabil. A T2 padlófűtő rendszerek „?vékony?” rendszerek szorosan a padló felülethez telepített fűtőelemekkel. A T2 rendszerek gyorsan reagálnak a „?vékony konstrukciójú?” padlófűtési rendszerhez képest, amelynek jellegzetesen nagy a tömege, és ezért nagy a tehetetlensége és a lassúsága. Ezért a padlóérzékelős termosztát biztosítja a leghatékonyabb, gyors szabályozást és stabil hőmérsékletet a padlófűtésnél. A padlófűtés-érzékelő ideális olyan helyiségekben, ahol több hőforrás van. Például fürdőszobában padlófűtés és törölközőszárító kombinált alkalmazása esetén. A padlófűtés hatékony működtetése érdekében úgy, hogy a törölközőszárító hatása ne befolyásolja azt, a padlóérzékelő adja a jobb szabályozási opciót, mivel az csak a padlóhőmérsékletet méri.

(1040)

Az EM2-XR egy önszabályozó fűtőkábel, amely a hó és a jég kültéri felületekről (rámpákról, járdákról, lépcsőkről stb.) történő eltávolítására szolgál. Az EM2-XR teljesítménykimenete betonlapnál: 105 W/m -15 °C-on, 100 W/m -10 °C-on, 95 W/m -5 °C-on és 90 W/m 0 °C-on.

(1049)

Igen. A fonott csatlakozóvég külön rendelkezésre áll. Rendelési szám: SFB-RC2-BRAID-CLIP.

(1165)

Nem. A kábel külső köpenye nem áll ellen az olajban levő vegyi anyagoknak.

(1167)

Nem. A RAYCHEM fagyvédőkábel csak fix telepítésekhez használható.

(1168)

Igen, ha a maximális áramkörhosszt nem lépi túl. A Rendszer maximális áramkörhossza a csatlakoztatott fűtőkábelek legrövidebb maximális áramkörhossza.

(1169)

Nem. A fűtőkábel-teljesítmény kimenete kicsi.

(1171)

Igen. A RAYCHEM megkívánja a 30 mA-es árammegszakító használatát.

(1172)

 NEM!!, az rövidzárlatot okozna! Szereljen fel egy RayClic-E-02 végelzárót.

(1175)

Nem! Az AT-TS-13 és AT-TS-14 termosztátok képesek több áramkör kapcsolására. A maximális áramkörhossz függ a kapcsoló kapacitástól (16 A az AT-TS-13/14-hez) Ha a különböző fűtő áramkörök különböző környezeti hőmérsékletű területeken helyezkednek el (pl. földalatti csövek és nyílt téri csövek), akkor ajánlott különböző termosztátok használata.

(1177)

Amikor a fűtőkábel be van kapcsolva, érintse meg azt néhány perc múlva. Melegnek fogja érezni.

(1179)

Használjon kábelkötözőt vagy üvegszálas ragasztószalagot. Műanyag csövek esetén használjon ATE-180 alumínium ragasztószalagot, és alkalmazza azt a fűtőkábel teljes hosszában.

(1180)

A „impulzussorozat” elv szerint: bizonyos számú „teljes hullám” átmegy, bizonyos számú pedig nem. Minél több a „teljes hullám”, annál nagyobb teljesítmény megy át.

(1199)

A RayClic eszközben az elektromos csatlakoztatást egy „kés” biztosítja, amely átvágja a fűtőkábel elektromos szigetelését. E rendszer neve: IDC.

(1200)

Nem! Fagyvédelemre nem! A RAYCHEM kínál fagyvédelmi fűtőkábeleket (FS).

(1202)

Ellenőrizze a rendszert: - helyesen van-e beszerelve a HWAT-ECO szabályozó egység? - helyesen van-e beszerelve a megfelelő szigetelés? - ellenőrizze a HWAT-ECO szabályozó egység beállításait. Ha szükséges, állítsa be. - ellenőrizze, hogy a fenntartott hőmérséklet legalább 5 °C-kisebb, mint a forráshőmérséklet.

(1207)

A fűtőkábeleket tiszta, száraz helyen kell tárolni. Védje a kábelvégeket végelzáróval. Hőmérséklet tartomány: +40 °C – +60 °C.

(1209)

Nem! A HWAT fűtőkábel csővezetékre szerelése egyenes vonalban történik.

(1212)

Az időzítő a rendszer kikapcsolására használható akkor, ha nem HWAT-ECO szabályozóegységet használ. A HWAT-ECO magában foglalja a QWT 05 időzítő funkcióit.

(1214)

Connection and Protection