nVent_Core_Component_CMYK_F2-656x730.png

A Pentair Thermal Managementből nVent lesz
- Új lehetőség az innováció beindításához

A megbízható RAYCHEM, TRACER, NUHEAT, PYROTENAX és márkák most már az nVent Thermal Management részei.

Az új vállalat webhelye fejlesztés alatt van, és 2019 januárjában fog elindulni. Addig is örömmel szolgáljuk ki információ iránti igényeiket jelenlegi webhelyünkről.

Az nVentre vonatkozó további információkért:
Sajtóközlemény letöltése
Az nVent.com felkeresése
(jelenleg csak angol nyelven)

Szivárgás érzékelés

A kőolaj üzemanyagok kezelésével foglalkozó vállalatok első számú prioritása a biztonság, míg a környezetvédelem szorosan utána a második. Mindkét területen a szabályozói keretek egyre szigorúbbak, ezért ha a vállalkozás üzemanyag gyártásával, szállításával, tárolásával, finomításával vagy fogyasztásával foglalkozik, akkor figyelembe kell vennie a szivárgás lehetőségét.

Bizonyos helyzetekben a szivárgás lehetséges forrását előre lehet jelezni. Egy szelepakna, egy túlcsordulási tartály vagy egy alacsonyan levő akna ideális helyszín egy gyors reagálású szondának. A katasztrofális balesetek vagy a költséges tisztítás elkerülése érdekében kulcsfontosságú lehet, hogy gyorsan tudjunk az üzemanyag váratlan helyen történő felgyülemléséről.

Hiba lenne azt gondolni, hogy egy „lassú” szivárgás csak egy „kis” szivárgás. Egy lassú szivárgás eredménye egy nagy kiömlés lehet, ha az érzékelő rendszer nem elég érzékenyen ahhoz, hogy felfedezze a szivárgást egy adott küszöb vagy egy adott százaléknyi kiömlés alatt. Túl sok szivárgást csak akkor érzékelnek, amikor valaki üzemanyagszagot érez,vagy miután a felszíni / talajvíz beszennyeződött.

Üzemanyagszivárgás-érzékelő rendszer

A nVent Thermal Management üzemanyagszivárgás-érzékelő megoldásokat nyújt, amelyek megtalálják a szivárgást, mielőtt az megtalálná Önt.

A nVent TRACETEK üzemanyagszivárgás-érzékelő rendszernek három alapegysége van:

  • Érzékelő kábelek – ezek a kábelek a felszíni vagy felszín alatti apró szivárgások korai érzékelését biztosítják, mielőtt nagy kiömlés keletkezne.  És a helyszínt jelentik a legközelebbi mérőórának.
  • Szondák – ezek érzékelik a víz felszínén úszó üzemanyagot vagy az alacsony pontokon, például aknákban, szelepaknákban vagy lapos felszíneken, például szivattyú talapzatokon felgyülemlő üzemanyagot. A szondák azonnal reagálnak még egy vékony üzemanyag filmréteg esetében is, és alapállapotba helyezhetők és újra használhatók, szükség esetén még „nedvesen tesztelhetők” is.
  • Érzékelő interfész modul és riasztási panel – ezek célja az érzékelőkábelek és szondák energiaellátása, az állapotuk felügyelete és az érzékelt szivárgás előfordulásának és helyszínének jelentése az üzemeltetők és más riasztási és felügyeleti rendszerek felé.

Kapcsolódó termékek

Connection and Protection