Szivárgás érzékelés

A savas és vízbázisú vegyi anyagokhoz tervezett nVent TRACETEK érzékelő kábeleket tartályokban tárolt és csővezetékeken és szelepeken keresztül szállított veszélyes folyadékokhoz használják. A kábeleink érzékelik a toxikus vagy korrozív vegyi anyagokat tartalmazó vízbázisú oldatok jelenlétét. Az alkalmazások között vannak félvezető- vagy gyógyszergyártás során használt vízkezelési, szennyvíz- és vegyianyag-szállító rendszerek. Laboratóriumi lefolyócső, talajvíz-kármentesítés, savhulladék és hasonló folyadékok elvezetése, amelyeket kettős falú csővezetékben szállítanak, szintén jó alkalmazások az általános célú vízbázisú vegyi anyag érzékelők számára.Chemical-Leak-Detection-Industrial.jpg

Vegyianyagszivárgás-érzékelő rendszer

A nVent Thermal Management savspecifikus kábeleket biztosít, amelyek tervezésük révén erős kénsavval vagy salétromsavval reakcióba lépnek, míg az eső, hóolvadék, köd és tengeri permet sőt még a híg savas pára sincs rá hatással. Ez azt jelenti, hogy a TT7000-HUV savspecifikus érzékelő kábelt kültéren lehet telepíteni különböző időjárási körülményeknek kitéve álriasztás nélkül. Amennyiben azonban erős sav szivárog egy csővezetékből vagy szerelvényből, a szivárgást gyorsan érzékeli és a helyszínét jelenti a vezérlő panel felé hajszálpontosan.

A TRACETEK vegyianyag-érzékelő rendszernek három alapegysége van:

  • Érzékelő kábelek és szondák – ezek a kábelek és szondák közvetlenül érzékelik és pontosan meghatározzák a szivárgás forrásának a helyét. Vannak köztük álpadló alatt használatos kábelek, magasan levő csővezetékek csöpögőtálcái, lapos szondák aknákban vagy nedves területen történő használatra és szűk területen alkalmazható kis méretű szondák.
  • Csatlakozó és/vagy átkötő kábelek – ezek a kábelek összekötik a modult az érzékelő kábellel/elemmel
  • Kivezetés – az áramkörben az érzékelő minden ágán levő kivezetés
  • Tartozékok – az érzékelő megfelelő helyen történő rögzítésére használt elemek, mint pl. leszorító kapocs
  • Érzékelő interfész modul – ezek a modulok biztosítják a kábel vagy szonda működéséhez szükséges gerjesztőfeszültséget A SIM ezután felügyeli az áram- vagy feszültségszinteket annak meghatározására, hogy mikor és hol történt a szivárgás. A mérések digitalizálás után visszakerülnek a vezérlő és riasztási panelhez felhasználói kijelzésre vagy magasabb szintű rendszerekhez illesztésre. Ezek a modulok lehetnek nem helymeghatározó riasztási modulok kisebb terület lefedésére vagy riasztási és helymeghatározó modulok, amelyek egy vagy több nagy területet tudnak felügyelni.

Kapcsolódó termékek

Connection and Protection