nVent_Core_Component_CMYK_F2-656x730.png

A Pentair Thermal Managementből nVent lesz
- Új lehetőség az innováció beindításához

A megbízható RAYCHEM, TRACER, NUHEAT, PYROTENAX és márkák most már az nVent Thermal Management részei.

Az új vállalat webhelye fejlesztés alatt van, és 2019 januárjában fog elindulni. Addig is örömmel szolgáljuk ki információ iránti igényeiket jelenlegi webhelyünkről.

Az nVentre vonatkozó további információkért:
Sajtóközlemény letöltése
Az nVent.com felkeresése
(jelenleg csak angol nyelven)

Szivárgás érzékelés

A savas és vízbázisú vegyi anyagokhoz tervezett nVent TRACETEK érzékelő kábeleket tartályokban tárolt és csővezetékeken és szelepeken keresztül szállított veszélyes folyadékokhoz használják. A kábeleink érzékelik a toxikus vagy korrozív vegyi anyagokat tartalmazó vízbázisú oldatok jelenlétét. Az alkalmazások között vannak félvezető- vagy gyógyszergyártás során használt vízkezelési, szennyvíz- és vegyianyag-szállító rendszerek. Laboratóriumi lefolyócső, talajvíz-kármentesítés, savhulladék és hasonló folyadékok elvezetése, amelyeket kettős falú csővezetékben szállítanak, szintén jó alkalmazások az általános célú vízbázisú vegyi anyag érzékelők számára.Chemical-Leak-Detection-Industrial.jpg

Vegyianyagszivárgás-érzékelő rendszer

A nVent Thermal Management savspecifikus kábeleket biztosít, amelyek tervezésük révén erős kénsavval vagy salétromsavval reakcióba lépnek, míg az eső, hóolvadék, köd és tengeri permet sőt még a híg savas pára sincs rá hatással. Ez azt jelenti, hogy a TT7000-HUV savspecifikus érzékelő kábelt kültéren lehet telepíteni különböző időjárási körülményeknek kitéve álriasztás nélkül. Amennyiben azonban erős sav szivárog egy csővezetékből vagy szerelvényből, a szivárgást gyorsan érzékeli és a helyszínét jelenti a vezérlő panel felé hajszálpontosan.

A TRACETEK vegyianyag-érzékelő rendszernek három alapegysége van:

  • Érzékelő kábelek és szondák – ezek a kábelek és szondák közvetlenül érzékelik és pontosan meghatározzák a szivárgás forrásának a helyét. Vannak köztük álpadló alatt használatos kábelek, magasan levő csővezetékek csöpögőtálcái, lapos szondák aknákban vagy nedves területen történő használatra és szűk területen alkalmazható kis méretű szondák.
  • Csatlakozó és/vagy átkötő kábelek – ezek a kábelek összekötik a modult az érzékelő kábellel/elemmel
  • Kivezetés – az áramkörben az érzékelő minden ágán levő kivezetés
  • Tartozékok – az érzékelő megfelelő helyen történő rögzítésére használt elemek, mint pl. leszorító kapocs
  • Érzékelő interfész modul – ezek a modulok biztosítják a kábel vagy szonda működéséhez szükséges gerjesztőfeszültséget A SIM ezután felügyeli az áram- vagy feszültségszinteket annak meghatározására, hogy mikor és hol történt a szivárgás. A mérések digitalizálás után visszakerülnek a vezérlő és riasztási panelhez felhasználói kijelzésre vagy magasabb szintű rendszerekhez illesztésre. Ezek a modulok lehetnek nem helymeghatározó riasztási modulok kisebb terület lefedésére vagy riasztási és helymeghatározó modulok, amelyek egy vagy több nagy területet tudnak felügyelni.

Kapcsolódó termékek

Connection and Protection