Cső fagyvédelme

A nVent Thermal Management teljes fűtőrendszereket ajánl fagyvédelem céljára a különböző iparágak eltérő igényeinek a kielégítése céljából: olaj- és gázipar, közszolgáltatók, petrolkémiai ipar, különleges vegyi anyagok, papírpép és papír, valamint gyógyszeripar. Pipe-Freeze-Protection-Industrial.jpg

A víz és a jelentős mennyiségű vizet tartalmazó folyadékok fagyáskor tágulnak. Ez a tágulás csőrepedést okozhat, ami vagyoni kárhoz vagy termelés kieséshez vagy a személyzet biztonságának a veszélyeztetéséhez vezethet.

 • Egy kritikus folyamathoz vezető befagyott vízvezetékcső, mint egy befagyott vezeték egy szennyvíz kezelő üzemben vagy egy hűtőtoronyban, leállíthatja a működést, ami több millió dolláros veszteséget eredményez.
 • Egy biztonsági permethez vezető befagyott vezeték veszélyeztetheti a személyzet biztonságát veszélyes vegyi anyagok kiszabadulása esetében.

Különböző technológiákat alkalmazó különböző csőfagyás védelmi rendszereket ajánlunk, amelyek alkalmasak veszélyes és nem veszélyes területeken történő alkalmazásra.

Csőfagyás védelem – Könnyen használható termékek vagy teljes körű hő menedzsment rendszer megközelítés

A nVent Thermal Management a csőfagyás védelmet teljes körű hő menedzsment rendszerként biztosítja, amely magában foglalja a megfelelő csőfűtő kábel technológiák és a fejlett vezérlő rendszer technológiák kiválasztását a kulcsrakész szolgáltatások mellett.

Csőfűtő rendszer
 • Elektromos csőfűtő kábelek – csőfűtő kábelek, amelyek fenntartják a nem folyó folyadékok hőmérsékletét azáltal, hogy pótolják a csövek, edények és kapcsolódó berendezések hőszigetelésen keresztüli hőveszteségét.
 • Fejlett vezérlőrendszerek – a csőfűtéssel ellátott csőben áramló folyadék hőmérséklete fenntartásának elősegítése.
 • Alkatrészek és tartozékok – elektromos csatlakozások létesítéséhez és megfelelő szereléséhez szükséges tételek, mint például végkivezetések, üvegszalag és figyelmeztető címkék.
Szolgáltatások

18_PipeFreeze_ind_thumbnail.jpg

Megbízható csőfagyás védelmi rendszer

A csőfűtéssel rendelkező cső pótolja a szigetelésen keresztül elvesző hőt a cső és a folyadék szükséges fagypont feletti hőmérsékleten történő fenntartása érdekében. A csőfűtés biztosítása kritikus az olyan csövek fagyásvédelmének a szempontjából, amelyekben várhatóan hosszabb ideig stagnál a folyadék.
A nVent RAYCHEM önszabályozó rendszereket számos mérnök megbízhatóan specifikálta világszerte, és könnyű alkalmazásuk miatt ugyancsak számos vállalkozó részesítette őket előnyben.

Kiváló hő menedzsment rendszer szolgáltatások

Egy megfelelően tervezet hő menedzsment rendszer összetett. A csőfűtési szakembereink kulcsrakész megoldásokat és projekt menedzsmentet biztosítanak csőfűtési projektjének valamennyi fázisában annak érdekében, hogy tartani tudja a határidőket, és optimális csőfűtési rendszerrel rendelkezzen, amely hosszú gondtalan üzemeltetést biztosít.

Globális tapasztalatok

A nVent Thermal Management egy olyan globális szervezet, amely a csőfűtő rendszerek teljes skáláját nyújtja kiváló műszaki támogatással, bevált projekt végrehajtási stratégiákkal és magas biztonsági színvonallal, ami miatt ideális partnerek vagyunk ügyfeleink számára az egész világon. Ügyfeleink kiaknázzák tapasztaltunkat, termékeinket és szolgáltatásainkat hő menedzsment rendszerük igényeinek a kielégítése érdekében.

Önszabályozó technológia

A nVent RAYCHEM önszabályozó elektromos csőfűtő kábelek automatikusan beállítják a kimeneti teljesítményüket a cső hőmérséklet változásának a kiegyenlítése érdekében. Ezek a kábelek:


RAYCHEM fűtőkábelek:

Self-Regulating

 • Összetett csővezetékekhez, műanyag csövekhez és gőzsugár-tisztításos vagy anélküli csövekhez használhatóak
 • Maximális tervezési rugalmasságot és megbízhatóságot nyújtanak csőfűtő alkalmazások számára akár 250 m hosszú vezeték és akár 150 °C hőmérséklet fenntartása esetében.
 • Egyenletesebb cső hőmérsékletet eredményez
 • Alapvetően biztonságos a minden hőmérsékleti osztályra vonatkozó jóváhagyása miatt
 • A helyszínen hosszra lehet vágni
 • Szelepeknél, karimáknál és szerelést könnyítő eszközöknél átfedés biztosítható
 • Nem igényel magas hőmérsékletű munka engedélyt
 • Csúcstechnológiájú RAYCHEM szerelési készletet tartalmaz, amellyel könnyen szerelhető

Teljesítmény-korlátozó technológia

A RAYCHEM csőfagyás védelmi célú teljesítmény-korlátozó rendszerek nagyobb kimeneti teljesítményt nyújtanak magasabb hőmérsékleten, mint az önszabályozó rendszerek, és magasabb környezeti hőmérsékletet viselnek el.


RAYCHEM teljesítmény-korlátozó kábelek

Power-Limiting

 • Akár 250 m hosszú vezeték
 • Akár 230 °C hőmérséklet fenntartása.
 • Akár 480 V feszültségen is használható
 • Hosszra lehet vágni
 • A cső hőmérséklettől függően változtatja a kimeneti teljesítményét
 • A szerelés megkönnyítése érdekében egyszeri átfedést biztosít
 • RAYCHEM szerelési készletet tartalmaz, amellyel könnyen szerelhető és nem igényel magas hőmérsékletű munka engedélyt
 • Nem igényel RTV szilikont, amely veszélyes lehet szerelés során

RAYCHEM Polimer szigetelésű technológia
 • A RAYCHEM polimer szigetelésű soros fűtőrendszerek különösen alkalmasak hosszabb fűtőáramkörökhöz (pl. >250 m)
 • Akár 260 °C folyamatos hőmérséklet és szakaszosan fennálló 300 °C környezeti hőmérséklet esetében is alkalmazható.
 • Az alkalmazástól függően tipikusan fejlettebb vezérlőrendszert igényelnek.

Ásványi anyag szigetelésű (MI) technológia

A nVent PYROTENAX ásványi anyag szigetelésű (MI) soros fűtőrendszereket magas hőmérsékletű alkalmazásokhoz ajánljuk, akár 800 °C-ig. Alkalmasak a legzordabb ipari környezetekben történő használatra, számos kiépítésben állnak rendelkezésre, mindegyik alkatrészek és tartozékok teljes készletével.


PYROTENAX Ásványi anyag szigetelésű kábelek

MI-Cable

 • Akár 200 W/m (61 W/láb) kimeneti teljesítmény
 • Kivezetéssel rendelkeznek, ami megkönnyíti a szerelést
 • Nem veszélyes és veszélyes helyszíneken történő alkalmazásra jóváhagyással rendelkeznek
 • Akár 600 V feszültségen is használhatóak
 • Zord körülményekre kifejezetten alkalmasak
 • Maximális alkalmazási hőmérséklet: 550 °C és maximálisan elviselt környezeti hőmérséklet: 650 °C
 • Magasabb hőmérsékletre is egyedileg kialakítható külön rendelés esetében

Állandó watt-teljesítményű párhuzamos technológia

A RAYCHEM állandó watt-teljesítményű párhuzamos fűtőrendszerek gazdaságos alternatívát jelentenek, miközben rendelkeznek a hosszra vágott kábelek előnyeivel. Az állandó kimeneti teljesítmény miatt a megszakító mérete kisebb lehet, mint az önszabályozó fűtőrendszereknél.

 • Akár 200m hosszú vezeték
 • Akár 200°C hőmérséklet fenntartása.

Az alkalmazástól függően tipikusan fejlettebb vezérlőrendszert igényelnek.


Fejlett vezérlőrendszerek

A RAYCHEM fejlett vezérlőrendszereink modern vezérlési megoldásokat biztosítanak kizárólag csőfagyvédelmi célokra tervezett rendszerekben.


RAYCHEM felügyeleti és vezérlési termékek
 • Elektronikus és mechanikus termosztátok egyszerű bekapcsolás/kikapcsolás vezérlésre
 • Érzékelik a környezeti hőmérsékletet és az egyedi áramköröket vagy a csőfűtő áramelosztó rendszert (HTPG) vezérlik, amely számos kritikus áramkört működtet.
 • Fejlett NGC vezérlők, amelyek felügyelik az áramkör teljesítményét, integritását és földzárlati áram védelmet biztosítanak.

Hogyan vezéreljük és felügyeljük a cső fagyvédelmi rendszerét
 • Elosztott rendszerek – Ez egy többáramkörös panel rendszer, amely stratégiai ponton helyezkedik el az üzem körül az EHT áramkörök összefogására. A panelek stratégiai elhelyezkedése segít csökkenteni a rendszer összköltségét a kábelhosszak csökkentésével. Ez viszont csökkenti a feszültségesést és a projekt anyagszükségletét.
 • Központi rendszerek – Ez a rendszer egyetlen vezérlő felügyeleti pontot alkalmaz, amely a csőfűtő áramkörök teljes csoportját egyedül tudja szabályozni. Ezek a rendszerek ideálisak akkor, ha több áramköri rendszer egy pontról történő működtetése szükséges.
 • Helyi rendszerek - Ez a berendezés a csőfűtő áramcsatlakozás közelében elhelyezkedő egyetlen áramkört szolgál ki. Ezek a berendezések az adott pont környezeti hőmérséklete alapján vezérlik vagy felügyelik a csőfűtő rendszert.
Optimalizált hőgazdálkodási rendszer segít csökkenteni a költségeket az etanol gyártó létesítménynél
Főbb kihívások
BP-Ethanol.jpg

Bridgeport Ethanol egy zöldmezős beruházású 40 millió gallon/év kapacitású etanol gyártó üzem. Csőfűtési kihívások: vízvezetékek csőfagyás védelme, tartályfűtés, valamint szirup, silótakarmány és maró anyag vezetékek hőmérséklet fenntartása.

Megoldás

Ehhez a projekthez a nVent Thermal Management a szükséges csőfűtési rendszer, valamint vezérlési és felügyeleti megoldások teljes tervezését, beszerzését és telepítését végezte, a különböző alkalmazási igények kielégítése érdekében, miközben csökkentette a hő menedzsment rendszer összköltségét.

Termékek

nVent RAYCHEM vezérlő és felügyeleti termékek megoldások kiaknázása: Bizonyos fagyásvédelmi és átfogó hőmérséklet-fenntartási alkalmazásokhoz RAYCHEM 200NG berendezést használtunk arányos környezetérzékelési szabályozással (PASC). A PASC funkcióval a csőfűtés teljesítménye a környezeti hőmérséklettel arányos.

A vízvezetékek fagyvédelme és tartályfűtés céljára néhány távoli áramkör vezérléséhez és felügyeletéhez a RAYCHEM 920 és a HTPG helyi szabályozórendszer együttesét használtuk . Ezek 800 láb, illetve 450 láb távolságra voltak a központi vezérlőpanelektől és 2/0 áramellátó vezetéket igényeltek volna a feszültségesés miatt.

A kritikus hőmérséklet fenntartási alkalmazásokhoz a RAYCHEM 200NI berendezést választottuk vezeték érzékelés-alapú szabályozással. Az RTD (ellenállás-hőmérsékletérzékelő) kábelezési költségek csökkentése érdekében RAYCHEM erősáramú vezeték interfész technológiát (PLI) és Smart End Seals (SES) technológiát használtunk a fűtőkábel vezetők hőmérsékleti és folytonossági adatainak az átvitelére.

Előnyök

A PASC algoritmus alkalmazása miatt 75%-kal tudtuk csökkenteni a működési költségeket a hagyományos környezetérzékelési szabályozáshoz képest. A helyi vezérlőrendszer alkalmazásával a kábelcsatorna és kábelezés költségei is jelentősen csökkentek. A PLI technológia alkalmazása becslések szerint 40 000 dollár RTD kábelezési költséget spórolt meg.

Kapcsolódó termékek

Connection and Protection