Hóolvasztó rámpák és feljárók

Áttekintés

A nVent RAYCHEM csőfűtő kábeleket kínál az alábbi területeken történő hóolvasztás céljára:

 • Rámpák és kocsifelhajtók
 • Utak
 • Gyalogutak és lépcsők
 • Felszíni fűtési alkalmazások

A jégképződés baleseteket okozhat. A RAYCHEM intelligenst megoldást biztosít a biztonságos és hatékony hóolvasztás és jégtelenítés céljára.

A hóolvasztó rendszerek megerősített szerkezeti kivitelezésűek annak érdekében, hogy olyan durva körülmények között is telepíteni lehessen őket, mind beton, homok vagy akár forró öntött aszfalt.

Teljes felszíni fűtőrendszer megoldások

A RAYCHEM hóeltávolító rendszerei minden alkalmazási igényt kielégítenek. A rendszereket teljes körű megoldással szállítjuk, amely az alábbiakat tartalmazza:

 • fűtőkábelek és szőnyegek
 • alkatrészek
 • fejlett energiahatékony szabályozó egységek
 • integrált vezérlőpanelek.

guttersystem.jpg

Előnyök
Három jó ok egy nVent RAYCHEM elektromos hóolvasztó rendszer választására
1. Akár 80% energiamegtakarítás

Kompatibilitás az „intelligens“ RAYCHEM VIA-DU-20 vezérlőegységgel, ami akár 80% energiamegtakarítást biztosít a hagyományos termosztáttal történő szabályozáshoz képest. Hogyan működik?

A vezérlőegységben egy többszörös érzékelő van, amelyik méri a talaj hőmérsékletét, a talajmenti nedvességtartalmat és a környezeti hőmérsékletet. Ezek együttes működése révén az érzékelők csak akkor kapcsolják be a felszíni fűtést, ha jég vagy hó képződött. A hagyományos rendszerek bekapcsolnak, ha a hőmérséklet egy meghatározott érték alá süllyed. Ezzel szemben a VIA-DU-20 szabályozó addig nem kapcsol be, amíg jég vagy hó nem képződött, ezáltal csökkenti a hóolvasztó rendszer üzemeltetésének az energiafelhasználását és költségét.

2. Robusztus és megbízható

A RAYCHEM felszíni fűtőrendszerek felépítésük révén ellenállóak a kemény telepítési körülményekkel szemben, és megbízható jég- és hóolvasztást biztosítanak a teljes telepítési felületen. A rendszer csőfűtő kábele hosszra vágott és helyszínen kivezetett termék formájában áll rendelkezésre, valamint gyárilag előkészített egységekben is rendelkezésre áll a könnyebbség érdekében.

3.  Rugalmas tervezés és telepítés

A RAYCHEM rendszerek rugalmas tervezést és telepítést biztosítanak:

 • Könnyű tervezés összetett fűtött területeken: szabálytalan alakú rámpák vagy feljárók
 • Egyszerű kiválasztás az ajánlott rámpa/talaj profilnak megfelelően. Függetlenül attól, hogy homok/cement keverékben vagy közvetlen aszfalt alatt van
 • Gyors telepítési lehetőségek a helyszíni telepítési idő csökkentése érdekében
Energiahatékony

Az „intelligens” VIA-DU-20 vezérlőegység akár 80% energiamegtakarítást biztosít a hagyományos vezérlőkhöz lépest. Az intelligenst vezérlőegység egyesített nedvesség- és hőmérséklet-érzékelőt tartalmaz, valamint egy környezetihőmérséklet-érzékelőt, amelyek együttműködnek és csak akkor kapcsolják be a rámpa fűtést, ha jég vagy hó képződött.A VIA-DU-20 csökkenti a hóolvasztó rendszer működési költségeit az egyesített érzékelésen alapuló üzemelés miatt. Amíg a hagyományos rendszerek egy beállított hőmérsékleten alapulnak, az intelligens VIA-DU-20 vezérlő addig nem kapcsol be, amíg jég vagy hó nincs a felszínen.

A nVent RAYCHEM felszíni hóolvasztó rendszerek az alábbi különálló technológiákkal állnak rendelkezésre:

Self-Regulating

Rugalmas EM2-XR fűtőkábelek önszabályozó technológiával, amely lehetővé teszi a helyszíni méretrevágást, lezárást és csatlakoztatást. Ezek a kábelek szorosan is elhelyezhetőek – például akadályok körül – a túlfűtés veszélye nélkül.

Robusztus EM-MI rendszerek ásványi anyag szigetelésű (MI) technológiával. Ezek a kábelek könnyen ellenállnak az öntött aszfalt magas hőmérsékletének.

MI-Cable

Főbb kihívások

A Scottish Widows egy beruházási bank magas színvonalú új építési projektje, amelynek helyszíne Exchange Place, Edinburgh, Skócia, Egyesült Királyság. Az ügyfelek: Scottish Widows Management, K J Tait Consulting Engineers, Edinburgh, valamint Heating & Detection Solutions (HDS), Fife (csőfűtési szakértő cég). Energiahatékony, könnyen telepíthető és költséghatékony talajfűtési megoldást kellett biztosítani a hó- és jégképződés megakadályozására vasbeton rámpákon.

A tanácsadó K J Tait számára a legnagyobb kihívás az optimális költséghatékony és energiahatékony megoldás meghatározása volt, amely biztosítja a projekt során épített rámpákon a hó- és jégképződés megelőzését. Olyan robusztus rendszert kerestek, amelyet rugalmasan lehet telepíteni zord helyszíni körülmények esetében is. A tanácsadók számára a másik probléma az volt, hogy egy BMS kompatibilis rendszert kellett találni.

A megoldás

Megtárgyaltuk a tanácsadókkal az önszabályozó EM2-XR rámpafűtő rendszereinket, amely a megoldás lehet a problémájukra. Az alkalmazás energiahatékonysága teljesítette a termék specifikációban meghatározott elvárásaikat, és a szabályozó rendszerünk BMS kompatibilis. Az idő is fontos tényező volt a projekt során, mivel egy gyors lebonyolítású projekt volt, 4 hónap alatt lezajlott a tervezéstől egészen az üzembe helyezésig.

Termékek

EM2-XR kábel: 546 m

VIA-DU-20 vezérlő: 1

Előnyök

A tanácsadók meggyőződtek a EM2-XR hatékonyságáról, és a más okokból is elégedettek voltak, mint például a BMS kompatibilitás, könnyű tervezés és az összköltségben elérhető megtakarítás a rendszer telepítése és üzemeltetése során. Együttműködtünk velük, és minden szükséges támogatást megadtunk számukra a csőfűtő rendszer használatához. Azt tanácsolták a HDS számára, hogy telepítsék a rendszert, amelyet a nagykereskedelmi partnerünk, az Edmundson Electrical Ltd (Kirkcaldy) szállított. A projekt egy sikeres vállalkozás volt, 546 m hosszúságú EM2-XR kábel és 1 VIA-DU-20 vezérlőegység telepítése történt meg a projektben.

Kapcsolódó termékek

Connection and Protection