Cső fagyvédelme

Csőfagyásvédelem csőfűtő rendszer

A nVent RAYCHEM csőfagyásvédelem fűtőkábel rendszerei megvédik a csöveket fagyás ellen. Fagypont alatti időjárási körülmények csőtörést okozhatnak, aminek az eredménye a csőhálózat és az ingatlan károsodása vízszivárgás miatt. A RAYCHEM önszabályozó fagyásvédelmi rendszerei megelőzik ezt a télen fennálló veszélyt. Frost-Protection-For-Pipes.jpg

Nagy hideg esetében a hőszigetelés egyedül nem tudja teljesen megvédeni a csöveket fagyás ellen. A zord időjárás az üzemanyag-vezetékek eltömődését is okozhatja. A RAYCHEM fagyvédelmi rendszerei megvédik a vízvezetékeket, tűzcsapokat, sprinkler tűzoltó rendszereket és üzemanyag-vezetékeket a rideg téli körülményektől.

A RAYCHEM önszabályozó kábelek az alábbiakat biztosítják:

- a vezetékrendszer sértetlensége rendkívül hideg időjárás esetén.
- Az energiafelhasználás optimalizálása az önszabályozó kábel technológiának köszönhetően.
- A védelmi rendszer intelligens vezérlése innovatív hőmérséklet-vezérlőkkel.
- hibatűrő, hosszú élettartamú csatlakozók, vagy RayClic vagy kiváló minőségű zsugorcsöves csatlakozók.

guttersystem.jpg

nVent RAYCHEM csőfagyásvédelmi rendszer

Érvek a RAYCHEM fagyvédelmi rendszerek használata mellett

Egyszerű tervezés és sokféle formátum az alkalmazási igények kielégítésére

Egyszerű a csőfagyásvédelmi rendszerek tervezése a könnyen használható TraceCalc.Net Construction eszközzel. Az anyagok, termékek és elektromos tervezés listáját nyújtja. A szereléshez is a megoldások teljes köre áll rendelkezésre:

- FlexiClic moduláris önszabályozó megoldások RAYCHEM fűtőkábel egységekkel, amelyek változó hosszban, szigeteléssel és intelligens szabályozó egységgel állnak rendelkezésre

- FrostGuard konfekcionált önszabályozó készletek, csatlakozóval és hidegkábellel

- WinterGard / FS önszabályozó kábel dobra tekerve, helyszínen hosszra vágható

- RayClic csatlakozó eszközök

Működési energia felhasználás csökkenése akár 80 %-kal

Önszabályozó fűtőkábelek beállítják a kimeneti teljesítményüket a környezeti hőmérsékletnek megfelelően. A RAYSTAT-ECO-10 szabályozó egységgel a RAYCHEM önszabályozó fűtőkábelek energiahatékony fagyvédelmi rendszert alkotnak. A RAYSTAT-ECO szabályozó egység Arányos környezetérzékelés-szabályozási (PASC) technológiát alkalmaz a rendszer optimális hőigényének a kiszámítására.

Számolja ki, mennyi energiát takaríthat meg a megfelelő szabályozó egység használatával, és milyen gyorsan térül meg a beruházás az energiafogyasztás számítóval.

Helyszínen hosszra vágás – telepítési idő csökkentése

A RAYCHEM önszabályozó fűtőkábel a helyszínen hosszra vágható. Ezenkívül a RayClic csatlakozó rendszer 80 %-kal csökkenti a telepítési időt: mindössze be kell dugni a lecsupaszított kábelt a modulba, és meg kell szorítani két csavarral.

Önszabályozó fűtőkábel technológia

Minden nVent RAYCHEM fűtőkábel lelke egy intelligens önszabályozó vezeték. A RAYCHEM kábelek átköthetőek a szelepeknél, csapoknál vagy sprinkler tűzoltó fejeknél a túlmelegedés veszélye nélkül. Ezenkívül az intelligens szabályozó jelentős költségcsökkentést biztosíthat:

Self-Regulating

Arányos környezet érzékelés szabályozás (PASC)

A PASC egy összetett algoritmus, amelyet a környezeti hőmérsékleten és hőmérséklet változáson alapuló szabályozó optimális munkaciklusának a biztosítására fejlesztettek ki.

  • Amíg egy egyszerű környezetérzékelő termosztát a fűtőkábel rendszert 100 %-on működtetné a beállított hőmérsékleti pont (általában +5 °C) elérésekor, a PASC algoritmus értékeli a környezeti hőmérsékletet és a hőmérséklet-változás ütemét az optimális energiahatékonyságú munkaciklus meghatározására.

Az eredmény: a ki/be típusú környezetérzékelő az idő 100 %-ában dolgozik a beállított hőmérsékleti pont alatt, a PASC szabályozó csak az idő egy részében dolgozik , ami jelentős további energiamegtakarítást eredményez, miközben biztosítja a fagyvédelmet.

Csőfagyásvédelem esettanulmányok

Főbb kihívások

Egy újonnan épített 60 000 személyt befogadó képességű első osztályú labdarúgó stadion Észak-Londonban az Arsenal labdarúgó klub számára. A stadionfejlesztők energiahatékony fagyvédelmi rendszert igényeltek a fagyásnak kitett hidegvíz-csatlakozások, a vendéglátó egységek és a sprinkler tűzoltó berendezések számára. A kiemelt fejlesztési projektek a legjobb megoldásokat igénylik, különösen az építési szolgáltatások támogatása esetében. A feladat az M & E consultants Buro Happold céggel történő együttműködés volt egy megbízható rendszer tervezésében, amely méltó egy ilyen neves stadionhoz, könnyen telepíthető a különösen a fagyvédelemben érintett hosszú szakaszok miatt. A megbízásunk arra szólt, hogy egy az egész projekt számára jelentős energiamegtakarítást eredményező megoldást adjunk, amelyre a nVent RAYCHEM önszabályozó kábelek kiválóan megfeleltek.

A megoldás

A tanácsadókat és a tulajdonosokat biztosítani kellett arról, hogy egy megbízható csőfagyásvédelmi rendszert kapnak olyan problémák megelőzésére, amelyek különösen játéknapon katasztrofális következményekkel jártak volna. A RayClic eszközökkel biztonságos csatlakozást, valamint a zsugorcsöves technológiával gyors telepítési lehetőséget nyújtottunk. A RAYSTAT-ECO-10 szabályozók lehetővé tették, hogy a fűtőkábeleket csak akkor kelljen bekapcsolni, amikor tényleg szükség volt rá, ami jelentős energiamegtakarítást biztosított.

Termékek

Fagyvédelmi fűtőkábel: FS-A/B/C-2X: 5,5 km

RAYSTAT-ECO-10 szabályozó egység: 10

Előnyök

Az Arányos környezet érzékelés szabályozás (PASC) algoritmusnak köszönhetően a RAYSTAT-ECO-10 szabályozással a csőfagyás védelmi rendszer több mint 50 % energiamegtakarítást biztosít a normál környezeti hőmérséklet szabályozási lehetőségekhez képest.

Kapcsolódó termékek

Connection and Protection