nVent_Core_Component_CMYK_F2-656x730.png

A Pentair Thermal Managementből nVent lesz
- Új lehetőség az innováció beindításához

A megbízható RAYCHEM, TRACER, NUHEAT, PYROTENAX és márkák most már az nVent Thermal Management részei.

Az új vállalat webhelye fejlesztés alatt van, és 2019 januárjában fog elindulni. Addig is örömmel szolgáljuk ki információ iránti igényeiket jelenlegi webhelyünkről.

Az nVentre vonatkozó további információkért:
Sajtóközlemény letöltése
Az nVent.com felkeresése
(jelenleg csak angol nyelven)

Álláslehetőségek

A nVent Thermal Management, amely a nVent része, az elektromos csőfűtési rendszerek, padlófűtések, tűzálló és speciális vezetékezés és érzékelési megoldások biztosításának vezetője olyan központi iparágakban, mint az energia-, áramtermelési, víz-, vegyi és gyógyszer-, élelmiszer- és italgyártási és építőipar. A nVent Thermal Management hosszú múltra tekint vissza, markánsan jelen van az egész világon, és alkalmazottjainak száma meghaladja a 3 000 főt több mint 50 országban.

Szenvedélyünk a dolgozóink, az üzleti növekedés és a működési kiválóság biztosítása, miközben pozitív hatást gyakorlunk az egész világra. Ha Ön is ugyanilyen szenvedélyesen végzi a munkáját, akkor arra biztatjuk, hogy fedezze fel a nVent által nyújtott lehetőségek világát.

A sokféleség ereje

A nVent célja a sokféleség és befogadás erős alapján nyugvó növekedés és üzletmenet.

Hiszünk a sokféleséget és befogadást biztosító környezetben, amely támogatja valamennyi alkalmazottat a képességeik kibontakoztatásában, biztosítja az egyéniségük elismerését és értékelését és megbecsülését annak érdekében, hogy egyénileg és közösen a legjobb munkát tudják végezni.

A sokféleség egyszerűen kifejezve azt jelenti, hogy különbségek vannak nem csak a kor, nem és bőrszín tekintetében, hanem a gondolkodás, stílus, kultúra, vallás, háttér stb. esetében is; a munkaerőn belüli különbségek elősegíthetik a kreativitást, innovációt, új ötleteket és újszerű gondolkodást.

A különbözőség azonban önmagában nem garantál semmit. A különbség abban rejlik, ahogyan mi kezeljük a különbözőséget. Ennek érdekében a befogadás kultúráját kell létrehoznunk, amely elősegíti, hogy a munkaerő az ügyfeleink különbözőségére tudjon reagálni, lehetővé teszi az innovációt és a kreatív gondolkodást, és támogatja az alkalmazottainkat abban, hogy minden területen kiválóságra törekedjenek. Hiszünk abban, hogy a sokféleség révén a legjobb emberekhez juthatunk el, és a befogadás révén a legjobbat hozzuk ki az embereinkből.

Connection and Protection