Márkák

A nVent RAYCHEM márkanév egyet jelent az ipari, kereskedelmi és lakossági alkalmazásokban használt önszabályozó elektromos csőfűtő kábelekkel és alkatrészekkel.

1973-ban a RAYCHEM forradalmasította a csőfűtési ipart az első önszabályozó csőfűtő kábel kifejlesztésével. Az önszabályozó fűtőkábelek abban az időben forradalminak számítottak és még mai is egyedülállóak, mivel automatikusan beállítják a kimeneti teljesítményüket a csővezeték hőmérsékleti változásainak a kompenzálása érdekében. Egy további előny, hogy a RAYCHEM önszabályozó fűtőkábel hosszra vágható és helyszínen kivezethető, ezáltal könnyen tervezhető, telepíthető és karbantartható.

A minőség és innováció kultúrájának gyermekeként a RAYCHEM fűtőkábelek ipari szabvánnyá váltak, és még ma is azt jelentik az elektromos csőfűtés területén. Az alkalmazások és környezetek széles köre számára tervezett fűtőkábelek és alkatrészek révén a RAYCHEM termékeket még mindig a világ legjobbjaként ismerik el. A RAYCHEM piac által elismert minőségét és előnyeit talán a legjobban az mutatja, hogy 2008-ban a nVent Thermal Management által gyártott RAYCHEM önszabályozó kábelek összhossza elérte az egymilliárd lábat.

Az 1983-ban alapított nVent TRACER Industries egyetlen célja kiváló minőségű elektromos csőfűtési rendszerek tervezése, szállítása, építése és karbantartása Észak-Amerikában. Ma a TRACER a globális megoldások szakértője az elektromos és gőz fűtési rendszerek területén; tervezési, beszerzési, gyártási, helyszíni és telepítés utáni szolgáltatásokat nyújt bárhol a világon.

Miután a nVent Thermal Management 2001-ben megszerezte, a TRACER márkanév az optimalizált csőfűtési rendszerek és megoldások egyedi szolgáltatója a világon.  A terület szakértőjeként a TRACER célja, hogy megismerje a megrendelő projektje és üzletmenete egyedi igényeit, és olyan optimalizált hő menedzsment rendszert tervez, amely a legjobb minőségű csőfűtési termék gyártók értéknövelt képességeit helyezi a középpontba, és a jelenlegi elsőrangú szolgáltatásszervezés biztonságos, megbízható és költséghatékony csőfűtés alkalmazást biztosít.

És ami a legfontosabb, a nVent Thermal Management TRACER szolgáltatási csoportja a biztonságot tekinti az első számú alapértéknek, amit az is mutat, hogy még semmilyen biztonsági probléma nem merült fel vele kapcsolatban.  Minden rendszer tervezésének a célja a biztonságos üzemeltetés, és valamennyi rendszer telepítéskor bevált biztonsági módszereket, berendezéseket és eljárásokat alkalmaznak.

Az 1949-ben alapított nVent PYROTENAX gyorsan globális vezető szerepet ért el az ásványianyag-szigetelésű (MI) kábelek és tartozékok gyártásában, amelyeket ipari és kereskedelmi csőfűtési, tűzálló és nagyteljesítményű vezetékezési és hőmérsékletmérési alkalmazások széles körében használnak.

Ma a PYROTENAX a nVent Thermal Management márkanév családjának a szerves része. A PYROTENAX termékek ideális megoldást jelentenek számos bonyolult és igényes alkalmazás esetében. Alkalmasak veszélyes, tűzveszélyes, radioaktív és/vagy magas hőmérsékletű környezetben történő használatra, az elektromos fűtőkábelek és vezetékrendszerek az ipari, kereskedelmi és lakossági alkalmazások széles körében állnak rendelkezésre, pl. folyamat hőmérsékletének fenntartása; csőfagyásvédelem; hóolvasztás és jégtelenítés; kritikus életvédelmi áramkörök; és hőmérsékletérzékelés.

Több mint 25 éve a nVent TRACETEK folyadékszivárgás érzékelő rendszereket használják vízszivárgás érzékelésére számítógépes központokban a számítógépterem álpadlója alatti rejtett csővezetékek és szelepek felügyelete révén.  A TRACETEK egészen innovatív rendszerében az érzékelő kábel képes gyorsan meghatározni a csöpögés helyét és riasztani az illetékeseket a nem jelentett szivárgás által okozott károk elkerülése vagy csökkentése érdekében.

A TRACETEK folyadékszivárgás érzékelő rendszer fejlesztésének története az 1980-as évek közepén kezdődött Kaliforniában. A nVent RAYCHEM Corporation központi K+F részlege hozta létre a csővezetékek katódos védelmi rendszere számára tervezett elosztott anód rendszerekkel kapcsolatos munka melléktermékeként.

Az utóbbi időben, amikor az üzleti világ egyre inkább környezetérzékennyé vált, a nVent Thermal Management TRACETEK folyadékszivárgás érzékelő rendszereinek új piacai jöttek létre és ezek folyamatosan növekednek. A TRACETEK folyadékszivárgás-érzékelő rendszereket alkalmazni lehet szénhidrát üzemanyag-szivárgás felügyeletére tartálytelepeken, csővezetékekben és tűzcsaprendszerekben; vízbázisú vegyi anyagok szivárgásának érzékelésére félvezető gyárakban és gyógyszeripari üzemekben, és erős savak szivárgásának érzékelésére műtrágya gyártó, ásványi anyag feldolgozó és olajfinomító alkalmazásokban. A TRACETEK rendszerek nem csak korai érzékelést biztosítanak, hanem felügyelni is tudják a csővezetéket +/- 1 méter pontossággal.

Connection and Protection